0800331476

Як правильно купувати золоті злитки?

Купити золоті злитки в Україні

Для того, щоб убезпечити свої заощадження від інфляції, населення купує золоті злитки. Золото ніколи не знеціниться, тому ваші гроші, вкладені у злитки, не пропадуть. Золоті злитки - надійний актив та вкласти інвестиції в них дуже легко. До того ж в іншій країні їх можна поміняти на валюту, якщо раптом вам терміново знадобилися гроші.

Злитки виготовляють із чистого золота. Їхня вага становить від 1 грама до 1000 грамів. Для захисту від пошкоджень злитки продаються у спеціальній захисній упаковці. Придбати їх ви можете в банках за готівку та безготівково. Ціни на злитки змінюються кілька разів на тиждень, і іноді суттєво. Кожен злиток має серійний номер та сертифікат. Для того, щоб надалі ви могли продати золоті злитки за вигідною ціною, їх потрібно зберігати в банківських осередках банку або у домашньому сейфі. До злитків потрібно ставитися обережно та дбайливо, бо навіть невелике пошкодження значно зменшить ціну, тому знімати захисну плівку небажано. Золоті злитки можна вивозити за кордон на суму не більше 5000 доларів, за наявності сертифікатів та заповнення митної декларації.

Золоті злитки купуйте лише у банках, бо тільки тут ви отримаєте гарантію якості. Ви можете купити золото з рук, але вас можуть обдурити: можуть бути домішки інших металів, і надалі ви не зможете вигідно продати злитки.

Особливості золотих злитків

Злитки продаються у спеціальних пластмасових або поліетиленових упаковках. Без упаковки продаються злитки для переплавки, які зазвичай купують для ювелірних виробів.

Золоті злитки можна розділити на три категорії:

  • 1 категорія – це злитки, які не були у користуванні, в ідеальному стані (підійдуть на подарунок);
  • 2 категорія – у хорошому стані, вони були у користуванні, упаковка без пошкоджень;
  • 3 категорія - злитки без упаковки, з подряпинами, вони найдешевші (можна використовувати для виготовлення ювелірних виробів).

При покупці золотих злитків є свої плюси та мінуси:

  1. В даний час ви можете придбати злиток вагою 1 грам і його можна зберігати будь-де (вдома або в банківському осередку).
  2. При покупці злитка вам доведеться сплатити податок 20%.
  3. Вам доведеться сплатити оренду банківського осередку.

Виготовляють спеціальні злитки на індивідуальне замовлення нестандартних розмірів. Самі банки віддають перевагу злиткам до 100 грамів, їх викуповують за вищою ціною. У банках продаються золоті злитки різних видів. Порошкові злитки найдешевші, але в українських банках вони трапляються рідко. Штамповані злитки найдорожчі, тому не вигідні для масової покупки. Якщо вам потрібне золото якісної проби для ювелірних робіт, купуйте литі злитки, їх набагато легше переплавити, ніж решту.

Якщо ви купуєте золото на суму понад 400 тисяч гривень, за законом ви повинні надати паспорт та ідентифікаційний код. На меншу суму документи надавати не потрібно.