0800331476

Причини популярності швейцарського франка

Купити швейцарський франк

Більшість людей купує валюту тих країн, які мають стабільну економіку і високу популярність. Для жителів України найпопулярнішими валютами є американський долар і євро. Однак за останні роки в Україні стали з'являтися валюти інших країн, які поступово набирають свою популярність. Купують екзотичну валюту в основному ті, які хочуть заробити на різниці валют, вкладаючи іноземні гроші на фінансовій біржі. Тому вибір багатьох падає на швейцарський франк. Це не дивно, так як Швейцарія є однією з найбільш найбагатших країн не тільки Європи, а й світу. Сама по собі країна красива, тому одна з причин придбання місцевої валюти є подорож і можливість насолодитися красивими гірськими пейзажами, чистим повітрям і озерами. Однак Швейцарія не має корисних копалин, а їх земля не використовується для сільськогосподарської діяльності.

Тому для того, щоб розвивати виробництво, країна закуповує велику кількість сировини, після чого на експорт йдуть високоякісні продукти. Першим, що приходить на згадку - це високоточні швейцарські годинники, на які дається довічна гарантія. У Швейцарії виготовляється найсмачніший сир, якого налічується понад двісті сортів. Також варто відзначити, що фармакологія розвинена на найвищому рівні. Через те, що в Швейцарії на високому рівні розвинена система експорту, про неї знають у всьому світі. Однак те, чим приваблює країна інвесторів - це надійні швейцарські банки.

Де купити швейцарський франк?

Для багатьох буде великим відкриттям, але Швейцарія не входить до складу Європейського Союзу, а також не є членом ООН, хоча обидві штаб-квартири знаходяться в Женеві. У політичному плані Швейцарія підтримує нейтралітет, тому зовсім не дивує той факт, що CFH входить до переліку резервних валют світу. Факт того, що у швейцарців є власна валюта робить їх економіку стійкішою до зовнішніх чинників, як економічних, так і політичних. Тому багато бізнесменів і вищих органів влади вкладають свої заощадження саме в швейцарські банки, так як в економічному плані дана країна є нейтральною територією. Головна таємниця банків Швейцарії це таємниця вкладів їх клієнтів. Тому про суми, які зберігаються у банках дізнатися неможливо.

Зараз купити в Україні швейцарський франк можна в обмінних пунктах, у відділенні або онлайн. Більшість вважають за краще користуватися обміном не виходячи з дому і відразу вкладати гроші на фінансових біржах. Однак покупкою швейцарської валюти займаються тільки ті, які мають великий досвід в даній сфері, так як новачок не зможе нічого заробити. Все це через те, що на екзотичні валюти, якою є CFH, ставиться дуже велика різниця між купівлею і продажем. На сьогоднішній день Національний банк України пропонує за 1 швейцарський франк 30,76 гривень.

Рівень життя в Швейцарії

Середня зарплата в місяць в цій країні складає 5000 доларів. З цього можна зробити висновок, що рівень життя в цій країні досить високий. За 5 франків можна тут придбати близько кілограма різних фруктів і овочів. За те, щоб сходять в ресторан, швейцарці можуть заплатити від 15 до 90 франків. Даний фактор стабільного рівня життя також моніторять і брокери, які вкладають свої заощадження місцеву валюту, тому для досвідчених фахівців швейцарський франк - це інструмент, на якому можна добре заробити.