• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Обмін валют на чорному ринку Тернополя

Чорний ринок валют Тернопіль

Багатьох жителів і гостей Тернополя цікавить вигідний курс валют, який допоможе дорожче продати і дешевше купити будь-яку іноземну валюту. Нерідко вони роблять вибір на користь не зовсім легальних організацій - чорних ринків і тіньових обмінників. Їх популярність обумовлена різними факторами: привабливі тарифи курсів, відсутність черг і ліміту з переведення в готівку з банківських карток, грошові активи завжди в наявності і ін. Людей навіть не зупиняють високі ризики, пов'язані з таким методом придбання доларів, євро, фунтів та інших грошових знаків. Але чи так там все погано? Можливо, всі побоювання давно залишилися в минулому?

Чи потрібно боятися чорних ринків?

Насправді слово "чорний" не означає поганий, негативний або небезпечний. за певною традицією це визначення є швидше синонімом "неофіційний". Наприклад, можна привести в порівняння офіційну зарплату і чорну (в конверті). Чорний ринок обміну - не завжди підозріле місце, в якому незнайомці змінюють гроші з рук прямо на вулиці. Реалізація валюти завжди була, є і буде вигідним підприємництвом, тому такі бізнесмени намагаються створити гідну конкуренцію банкам і пунктам обміну.

Чому курс валют на чорному ринку не такий, як в місцевих банках? Все дуже просто, торговий курс банків - це усереднений показник міжбанківських торгів, а тіньовий ринок ніким не контролюється, тому курс там відрізняється від комерційного. Навіть невелика різниця в 1 грн дозволяє чорному ринку добре заробляти, особливо на великих сумах обміну.

На жаль, сильна розбіжність між банківським і тіньовим курсом - явні ознаки коливання валютного ринку і недостатній ефективності дій Нацбанку. Невеликі відмінності - звичне явище, проте в даному випадку гривня також виявляється в невигідному становищі.

Плюси чорного ринку Тернополя

Тернопіль - невеликий обласний центр, тому місцевих банків тут не так багато, зате є пункти обміну і чорний ринок. Курс валют тут більш вигідний по ряду причин:

  • відсутність банківських відсотків;
  • обмін будь-яких валют в будь-якій кількості;
  • оперативна реакція на зміни політичної ситуації в країні;
  • прямий зв'язок курсу долара та інших валют з цінами, які встановлюються на товари в магазинах і на ринках.

Баланс між попитом і пропозицією завжди визначає ціну, в тому числі і валютного обміну. Сьогоднішня в Україні попит значно перевищує пропозицію, і тенденція ця зберігається, саме тому курс повільно, але неухильно зростає.

Чорний курс долара в Тернополі сьогодні - це реальна можливість виручити за свої заощадження гідну суму, а також обійтися без зайвих витрат при покупці дорогої техніки, туру за кордон, будь-яких товарів і послуг.